Solceller til private og erhverv

Har du besluttet dig for at investere i et solcelleanlæg? Eller overvejer du stadigvæk? Uanset hvad, så kan vi helt sikket hjælpe dig, når det drejer sig om solceller.

Solceller i Ringkøbing, Spjald, Højmark, Ørnhøj og Hvide Sande

Solceller i Vestjylland – Jens Byskov A/S giver dig professionel rådgivning, montering og reparation

Solceller er en god investering – både for pengepungen og for miljøet. Oven i købet er prisen på materialer til produktionen af solcellepaneler er faldet meget over de sidste mange år, hvilket gør slutprisen lavere. Det er medvirkende til, at solcelleanlæg er så populære.

Kontakt Jens Byskov A/S i Ringkøbing på 📞 97 32 01 66 – vi sørger som professionelle el-installatører for, at du får kompetent og uvildig rådgivning, og så giver vi altid et godt og uforpligtende tilbud på solcelleanlæg med autoriseret montage og opsætning.

Solceller på tag Vestjylland

Har du besluttet dig for at investere i et solcelleanlæg? Eller er du stadig i overvejelsesfasen? Når det drejer sig om solceller, så kan vi helt sikkert hjælpe dig.

 

Vi er et team af erfarne og autoriserede solcellemontører, som er klar til at rykke ud fra en af vores 5 afdelinger i Vestjylland; Ringkøbing, Spjald, Lem, Ørnhøj og Hvide Sande og vi monterer solcelleanlæg både til private, erhverv, institutioner og industrivirksomheder.  Vi reparerer og vedligeholder solcelleanlæg, hvor vi både udfører service på solcellepaneler og solcelle-invertere.

Ganske kort om fordelene ved solceller

Hvad er solceller?

Du har nok set dem før, solcellepaneler på taget af et hus, i en have eller ude på en mark. Et solcelleanlæg er sammensat af mindre enheder af solceller og størstedelen af solceller er lavet med silicium. Silicium er et halvledende grundstof, hvilket betyder at elektricitet kun kan gå én retning. Desuden er silicium det andet mest tilgængelige grundstof på jorden.

I solceller er silicium lagt i to lag tilføjet med bor og fosfor på hver sin side – et N (negativt) lag og et P (positivt) lag. Mellem disse to lag dannes der et elektrisk felt, hvor frie elektroner i solcellen bevæger sig samme vej. Elektroner kan vandre mellem de to lag og efterlader derved negative og positive ladninger på hver deres respektive lag.

Lagene i en solcelle af Jens Byskov A/S

Solens stråler indeholder energiholdige fotoner og når en af disse fotoner rammer siliciumcellerne i et panel, slår fontonerne elektronerne i siliciummet løs og i stedet for at elektronerne kun bevæger sig i én retning, kan de nu frit bevæge sig. Gennem det øverste tynde lag på solcellens forside bliver de frie elektroner opsamlet af et ledende gitter.

Resultatet er en spændingsforskel mellem forsiden og bagsiden og der dannes så jævnstrøm. For at denne jævnstrøm kan bruges til f.eks. el i et hus, skal den omdannes til vekselstrøm gennem en inverter.

Solcelleanlæg

Solcelleanlæg består af en eller flere rækker af solpaneler, disse paneler består så af en samling af solceller. Jo flere paneler i et anlæg, jo mere strøm genereres. Forskellen på et solcelleanlæg og et solfangeranlæg – et solcelleanlæg generer elektricitet og et solfangeranlæg generer varme.

Som udgangspunkt er der ingen begrænsninger for, hvor stort et solcelleanlæg må og kan være eller hvor mange solceller, der kan installeres, men der kan være nogle yderligere omkostninger jo mere omfattende projektet er.

Du kan som tilvalg få et batteri koblet til anlægget, så du kan lagre strøm til senere brug.

Skal du have et tilbud på et solcelleanlæg til din bolig eller virksomhed? Kontakt os på 📞 97 32 01 66 eller send os en e-mail til 📧 post@jensbyskov.dk.

Uanset om solcellerne er placeret på et tag eller på et stativ, er det vigtigste, at de er placeret korrekt – de skal helst ikke være i skygge i dagstimerne. Du får mest ud af anlægget, hvis panelerne er monteret med forsiden mod syd med en hældning på mellem 15 og 60 grader, hvor 40 grader er det mest ideelle.

Hvordan fungerer et solcelleanlæg?

Elementer i et solcelleanlæg af

Herunder ser du hvad de forskellige de i billedet af et solcelleanlæg udgør og hvilken funktion de hver især varetager.

 

 1. Solcellerne i anlægget danner jævnstrøm af sollys
 2. En sikkerhedskontakt, som kan slukke for elektriciteten om nødvendigt
 3. Jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm gennem en inverter
 4. Elmåler – oversigt over f.eks. produktion, forbrug og køb/salg af strøm til elnet
 5. Sikringsboks som fører strømmen ind i boligen
 6. Elnettet, hvor du både kan levere og trække strøm
 7. Batterilager som tilvalg, så du kan gemme strøm
 8. Det omdannede vekselstrøm bruges i boligen

Fordele og ulemper ved solceller

Fordele ved solceller

✔ Et solcelleanlæg er klimavenligt. Med et solcelleanlæg reducerer du dit CO2 aftryk.

✔ Du sparer på elregningen – alt el, som solcellerne producerer er strøm som du kvit og frit kan bruge. Du kan opnå yderligere besparelser ved at udnytte elektriciteten i timerne, hvor solen står højest. Alternativt kan du lagre strøm med et hybrid solcelleanlæg.

✔ Et solcelleanlæg producerer strøm hele året rundt, selv i de mørkeste måneder. Anlægget er dog mest effektivt i de solrige måneder.

✔ Anlægget har en lang levetid og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Oftest er der også en lang garanti på solceller.

✔ Modsat andre miljøvenlige energikilder, er et solcelleanlæg støjsvag og støjer faktisk overhovedet ikke.

✔ Overskydende strøm dit anlæg producerer, men som du ikke får brugt, kan du sælge til elnettet.

✔ Et solcelleanlæg kan øge boligens energimærke og derved dets værdi.

 

Ulemper ved solceller

❌ Et solcelleanlæg kan være en dyr investering og afhænger af størrelse og kvalitet på anlægget, men som udgangspunkt skal du afsætte minimum 70.000,- for et godt anlæg.

❌ Anlægget er mest effektivt om dagen, når solen er fremme og det kan være en ulempe, da de fleste er på arbejde. Du kan imødekomme dette ved f.eks. at vaske tøjet i dagtimerne.

❌ Designet på et solcelleanlæg er ikke nødvendigvis det smukkeste at se på – om det er på taget af en bolig eller på jorden i haven. Desuden kræver anlægget en bestemt hældning på mellem 30 til 60 grader og der må ikke være skyggende elementer i nærheden, som f.eks. skorsten el. lign.

Derfor skal du have et solcelleanlæg

– Det støjer ikke og kan øge værdien af din bolig

– Kræver minimal vedligeholdelse og har lang levetid

– Virker hele året og er en grøn energikilde

– Du producerer dit eget strøm og er selvforsynende

Prisen på et anlæg af

Hvad er omkostningerne ved et solcelleanlæg?

Der er en del ting som gør sig gældende, når det kommer til omkostningerne på et solcelleanlæg, men prisen fastsættes som regel på baggrund af størrelsen af anlægget, som skal installeres, effektiviteten af det og hvilken type anlæg det skal være, samt størrelsen på din bolig eller virksomhed og hvor mange personer, der skal bruge det og deres fælles behov. Gennemsnittet et anlæg m. montage ligger på ca. 70.000-100.000 kr.

Et solcelleanlæg betaler typisk sig selv hjem i en periode på 8-10 år. Hvor stort og hvilket type anlæg du skal have, kan vi hjælpe dig med hos Jen Byskov A/S. Kontakt os i dag på 📞 97 32 01 66 eller 📧 post@jensbyskov.dk og vi giver gerne et uforpligtende bud på en løsning til din bolig eller erhverv samt et overslag på pris. Vi kører i og omkring Ringkøbing, Spjald, Højmark, Ørnhøj og Hvide Sande.

Solcelleanlæg med batteri af BR-EL A/S

Hybrid solcelleanlæg med batteri

Hvis du vælger at anskaffe et hybrid solcelleanlæg med batteri, gemmes den strøm, der genereres og produceres i dagstimerne til senere brug. Når batteriet er ladet op helt op, sendes overskydende strøm til elnettet.

 
Fordele ved hybrid solcelleanlæg:

✔ Din økonomi bliver bedre, end hvis du vælger et solcelleanlæg, hvor du ikke kan oplagre til senere brug

✔ Du bliver stort set selvforsynende med strøm

✔ Ingen forvirrende tilskudsordninger

Hvorfor vælge et hybrid solcelleanlæg?

Et hybrid solcelleanlæg oplagrer den strøm du ikke bruger i løbet af dagen og sender overskydende strøm videre til elnettet, hvilket gør dig mere selvforsynende og kan være gavnlig, da det er i selvsamme timer, den producerer mest strøm og du som oftest, først skal bruge strømmen om aftenen.

Når solpanelerne genererer strøm, vil et hybrid solcelleanlæg prioritere strømmen:

 • Først bliver husets eget forbrug dækket
 • Derefter bliver batteriet/batterierne ladet op
 • Når batteriet er ladet op, sælges overskydende strøm til elnettet

Om aftenen og natten dækker batteriet husstandens eget forbrug. Er der behov for mere strøm end batteriet indeholder, hentes strøm helt automatisk fra elnettet.

I linket her på siden til prisberegneren, kan du beregne, hvor stort et anlæg skal være for at det passer dine specifikke behov. Vil du gerne høre om dine muligheder for et hybrid solcelleanlæg, kontakt os på 📞 97 32 01 66 og 📧 post@jensbyskov.dk. – vi vil super gerne hjælpe dig og vender straks tilbage!

Solceller med batteri i Ølgod

Størrelse og effektivitet på solcelleanlæg

Et hybrid solcelleanlæg, der kan producere op til ca. 75% af elforbruget på årsplan, er umiddelbart det mest økonomisk indbringende for dig på lang sigt. Et standard anlæg uden batteri, kan som regel “kun” producere halvdelen af dit elforbrug og behov. Størrelsen vil helt konkret afhænge af husstandens behov, forbrug og de opsætningsmuligheder, der gør sig gældende. Det siges at en familie på 4 personer bruger mellem 4-5 kW pr. døgn og det svarer nogenlunde til et anlæg på mellem 30-40 m2.

Solceller til erhverv

At tage springet fra konventionel energi til vedvarende energi kan være en stor beslutning, men for mange virksomheder kan det også være en meget smart en. Her vil solenergi være et oplagt valg for mange virksomheder, da solpaneler kan installeres i både nye og eksisterende bygninger. Samtidig har mange industri- og erhvervsbygninger store tagflader, som er særdeles velegnede til solceller.

For mange mennesker er tagareal en meget stor uudnyttet ressource, hvilket er en skam, fordi potentialet for solceller er enormt. Den årlige solskinsvarighed er omkring 1700-1800 timer, hvilket betyder, at mange virksomheder har god mulighed for at være med i den grønne omstilling. 

Hos Jens Byskov hjælper vi dig med at finde lige præcis den løsning, din virksomhed har brug for!

Solceller til erhverv

Store industribygninger er det perfekte sted at anlægge solceller

Solceller montering erhverv

Vi rådgiver, monterer og installerer solcelleanlæg til din virksomhed

Der er ingen tvivl om, at solceller er en af ​​fremtidens energikilder. Der er mange fordele, så her skitserer vi kort alle fordelene ved at installere et solcelleanlæg:

 

 • Solenergisystemer er meget gavnlige for miljøet og kan dermed spare en masse kuldioxid for miljøet.
 • Vælger du et solcelleanlæg, der passer til dine behov, kan det på sigt være en rigtig god investering, selvom det kan virke dyrt at installere.
 • Lang levetid – mere end 25 år.
 • Overskydende energi kan sælges til el-nettet.
 • Skab bedre CSR-værdi for din virksomhed
 • Bedre klassificering af energi

Jens Byskov er der for at hjælpe dig fra start til slut og rådgive dig, så du kan få den løsning, din virksomhed har brug for. Derudover sørger vi for montering og installering.

Vi er din lokale solcelle ekspert i rådgivning og montering

Vores montører samt rådgivere er klar til at hjælpe dig fra start til slut med dit bæredygtige projekt. Hos os får du kvalitetsmaterialer, professionel service og montage og konkurrencedygtige priser på solcelleløsninger.

Du er velkommen til at tage en snak med en af vores professionelle solcelleeksperter – hvis ønsket, giver vi et uforpligtende tilbud med en komplet oversigt over de økonomiske elementer.

Har du andre spørgsmål om solceller, kan vi også kontaktes på 📞 97 32 01 66 eller 📧 post@jensbyskov.dk . Vi vender tilbage til dig, så hurtigt som muligt! VI holder til i Ringkøbing, Spjald, Højmark, Ørnhøj og Hvide Sande.

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

14 + 9 =

Find os

Fjordcentret, Vellingvej 45
6950 Ringkøbing
CVR: 31262011

Tlf.: 97 32 01 66

 
 
Parkvej 2
6971 Spjald
CVR: 36036419

Tlf.: 97 38 15 66

 
 
Sdr. Lemvej 3
6940 Lem
CVR: 31262011

Tlf.: 97 34 33 00

 

Søndervang 3
6973 Ørnhøj
CVR: 36397365

Tlf.: 97 38 60 93

 
 
Parallelvej 55
6960 Hvide Sande
CVR: 31262011

Tlf.: 21 66 23 84